|
| I. Dönem Astronomi Dersi | |
|
+4I. Monique D'or E. Eleonora Esta Cassie Quatra Marcelline K. Nadine 8 posters | |
Yazar | Mesaj |
---|
Marcelline K. Nadine Yönetici Tılsım Profesörü Ravenclaw Bina Sorumlusu
Mesaj Sayısı : 127 Kayıt tarihi : 25/01/11 Yaş : 47 Nerden : Finlandiya İş/Hobiler : Tılsım Profesörü
Karakter Sayfası Para: (1000/1000) Karakter Özellikleri: Teatral Rp Yaşı: 28
| Konu: I. Dönem Astronomi Dersi Ptsi Ocak 31, 2011 11:11 pm | |
| Konunun ilk mesajı :
Dersliğin kapısına ulaştığımda henüz çok erkendi. Bu dah ilk ders olduğundan ve dersliği bir kaç salak gerekçe için ödünç almak zorunda kaldığımdan -bu gerekçelerden biri kuleleri cinayet sebebiyetiyle kullanamıyor olmamdı- dün, şu elimdeki anahtarı bulmak için bütün Hogwarts' ı dolaşmış olmam, gerçekten çok sinir bozucu. Hadi bakalım, ödünç aldığımız Aritmansi sınıfının durumu ne imiş... İçeriye girer girmez öksürmeye başladım. Kısalan ve grileşen saçlarımda arkasından refleks vari bir şekilde geldi tabi. gerçekkten sinir bozucuydu. Elimi iç cebime atarak koyu renk asamı çıkardım.
- Aklapakla!
Bir anda tozlar uçuşmaya ve ardından solmaya başladılar. Gerçekten, çok daha iyi görünüyordu. Hala etraftaki gereksiz kitapları saymazsa. Bu hayatında vereceğim en sıkıcı astronomi dersi olacak gibiydi. Pratik yapamayacağımız için, zavallı çocukların canını sıkmak zorunda kalacağım, ne ala! Umarım bu sefer eğlenceli bir kaç minik çıkardı da, sıkıcı teorik ders biraz daha güzelleşirdi! Çok zaman kaybetmeden geniş kürsünün üstünde duran masaya geçtim ve tahtaya dönüp asamı salladım.
*Tia Ekaterina Kurae*
Güzel. Artık ismimi ezberlemek zorunda değiller. Ne zaman odamda not hazırlamaya kalksam masaya tırmanıp yatan Ninoa yüzünden hazırlayamadığım notlarımı hızlı bir şekilde halledebilmek için elimdeki iki kitabı özenle masaya koyup açtım ve cebimdeki tüy kalemini çıkardım. Sınıftaki mürekkebi bulmak için etrafa çok bakınmam gerekmedi, masaya en yakın olan camın kenarında bir şişe mürekkep bulmuştum bile. Kitaplardan birinin arasında duran temiz ve boş kağıtları çıkardım ve sandalyeme oturdum... Bir anda aklıma kötü bir ihtimal geldi, ya öğrenciler aritmansı sınıfına gelmeyi unuturlarsa? Her neyse, elbette gelen olurdu, gelenlerde diğerlerine salaklıklarından haberdar ederlerdi. Sınavdan kalmaları pek hoş olmazdı çünkü. Çok geçmeden kafamı salladım -O sırada saçımın hala kısa ve gri olduğunu farketmiştim, çok beklemeden uzadılar ve siyahlaştılar eskisi gibi- ve önümdeki nota gömüldüm. Umarım bir na önce hallederdim.
RP Out: Sınıfta 5 kişi olduğunda derse başlayacağım. Dersin ortasında girebilirisiniz, fakat dersinin sonunda vereceğim bina puanlarınız bun bağlı olabilir dikkat edin :3
En son T. Ekaterina Kurae tarafından Salı Şub. 01, 2011 12:59 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
| | |
Yazar | Mesaj |
---|
Stanley Plague Slytherin 2. sınıf
Mesaj Sayısı : 103 Kayıt tarihi : 12/01/11 Yaş : 30 Nerden : Neverland Yetimhanesi İş/Hobiler : Koleksiyonculuk Lakap : Stan,BiBi,Zombi
Karakter Sayfası Para: (100/1000) Karakter Özellikleri: Karmaşık kafalıdır.Anlaşılamaz biri. Rp Yaşı:
| Konu: Geri: I. Dönem Astronomi Dersi Cuma Şub. 04, 2011 11:48 am | |
| Merakımı tutamadım ve soru sormaya karar verdim. "Peki,Astroloji gerçekten işe yarayan bir bilim midir? Daha doğrusu bu dersle bir alakası var mıdır?" dedim.Evet,gerçekten kafamı kurcalayan bir soruydu bu. | |
| | | Charlotte Woods Gryffindor 3. sinif
Mesaj Sayısı : 78 Kayıt tarihi : 19/01/11 Yaş : 31 Nerden : Hollanda İş/Hobiler : Öğrenci, kalpazan, pazarlamacı, esnaf Lakap : Chuck
Karakter Sayfası Para: (1000/1000) Karakter Özellikleri: Her an değişen duygularıyla tam bir manik depresiftir. Süper pazarlık yapar. Rp Yaşı: 12
| Konu: Geri: I. Dönem Astronomi Dersi Cuma Şub. 04, 2011 4:16 pm | |
| Okuldaki hayaletlerden biri peşime takılmıştı. Hem derse yetişmek hem de hayaletten kaçmak için uçmuştum resmen ama gene geç kaldım gene geç kaldım. Dersliğin kapısına gelip arkamdaki hayalete dil çıkardım ve içeri daldım. Profesör birşey anlatıyordu. Saftirik saftirik gülümseyerek özür diledim ve usul usul en arka sıralardan birine oturdum. Hıhı evet, yıldızlar. Çok konsantreyim şu an... Profesörün dedikleri hemen beynime kazınıyor... Yıldızlar beyazdır parlar. Ehe, duvarlarda yıldız olsa çok gülerdim. Ya da yıldızın üstünde yaşasak ama olmaz çünkü 5 ucundan biri girebilir gayet. Acaba uzaylılar var mıdır? Yavaş yavaş kafam sıraya düştü ve sonunda etrafım karardı. Harika bir rüya gördüm bir sürü gezegen ve atadamlar! Kalktığımda hatırlamamam üzücüydü ama hatırlamadığımı bilmediğim için üzülmedim. Profesör soru sorun gibi birşey diyordu. Hiç bozmadan ciddi yüz ifademi takındım. "Oldukça açık anlattınız bence profesör." | |
| | | Zamiel Nagao Slytherin 4. Sinif
Mesaj Sayısı : 394 Kayıt tarihi : 12/01/11 Yaş : 34 Nerden : Lands of the Crossed
Karakter Sayfası Para: (100/1000) Karakter Özellikleri: Siyah saçlı. Rp Yaşı: 14
| Konu: Geri: I. Dönem Astronomi Dersi Cuma Şub. 04, 2011 4:30 pm | |
| Aynı anda Zamiel'de ayağa kalktı. .
"Pekala profesör Nova patlamaları dünyayı ne kadar kolaylıkla yok edebilirler ?" | |
| | | Marcelline K. Nadine Yönetici Tılsım Profesörü Ravenclaw Bina Sorumlusu
Mesaj Sayısı : 127 Kayıt tarihi : 25/01/11 Yaş : 47 Nerden : Finlandiya İş/Hobiler : Tılsım Profesörü
Karakter Sayfası Para: (1000/1000) Karakter Özellikleri: Teatral Rp Yaşı: 28
| Konu: Geri: I. Dönem Astronomi Dersi C.tesi Şub. 05, 2011 12:57 pm | |
| İlk soruyu, Slytherin' li çocuklardan biri sordu. Arstolojiyle ilgili. Bir süre durup düşündüm.
- Şahsen, astronomi olmasaydı, astroloji olmazdı diye düşünen bir insanım. Düşün bir, astroloji ile uğraşan kişiler, burç yorumaları için gezegenlerin konumlarına bakıyorlar, daha sonra olacağı konumlara bakıyorlar ve farklı burçların gezegen konumlarının onların gezegenlerini ne kadar etkilediğine bakıyorlar. Yani, astroloji gezegenlerin insanların üstündeki etkisini incelerken, astronomi sadece gök cisimlerini ve gök olaylarını inceler. İlgili görünselerde araştırdıkları şeyler çok farklı diyebilirim yani, fakat, biraz ilgi oldukları gerçeğini değiştirmez.
Dedim ve çocuğa göz kırptım. Hemen arkasından sınıfa tekrar biz göz gezdirdim ve gözüme gryffindorlu ikinci bir kız çarptı. Eh? Bu kız ne ara gelmişti. Dikkatli davranmak gayet başarılı olmalıydı ki farketmemiştim. Her neyse, soru soracakmış gibi görünmüyordu. Daha sonra sorularımın hepsine cevap veren Slyhterin' li öğrenci kalktı. Güzel bir soru doğrusu, beğendim. şimdilik böyle bir soru beklemiyordum fakat...
- Süpernovalar?
Güldüm ve gözlerimde hafif korkunç bir bakış oluştu.
- Kolayca. Şöyle düşün. Güneş bize şimdikinden daha yakın olsaydı ne olurdu? Şu an Güneş ışınları tarafından yaşadığımız pekte iyi olmayan değişikliklerin oluşma hızları artardı. Sular azalır ve denge daha çabuk bozulurdu. Peki Güneş daha yakınken patlasaydı? Dünya' nın büyük bir kısmıda hatta belki tamamı parçalara ayrılırdı. Süpernovalar, büyük yıldızların az önce söylediğim yakıtlarının bitmesiyle oluşan patlamalardır. Niye kolayca dedim çünkü Güneş büyük yıldız olmamasına rağmen böyle bir zarar verebilir. Güneşin çapını sadece "1" alalım. Şu an bilinen büyük yıldızlardan en küçüğünün (eeh, sanırım Gamma Draconis gibi bir şey olamlı ismi) çapına "50" deriz ki...
Dedikten sonra çocuğa yaklaştım ve yüzümdeki garip tebessümle saçlarını karıştırdım.
- Cevabını aldın sanırım.
Dedim ve gülümseyerek kürsüye geçtim. Başka soru yok gibi görünüyordu şimdilik.
- O zaman başka sorunuz yoksa, derse katılım ve soruları için Slyhtherin' e 10 puan veriyorum, iyi iş çıkardınız, Gryffindor' a ve Hufflepuff' a da 5' er puan..
Dedikten sonra kendi binamdaki çocuğa yamuk bir ağızla "eh?" bakışı attım. Katılsaydı daha ilginç bir ders olabilirdi. Masamdaki kağıtları toparladım ve elime aldım. Asamı alıp hologramın olduğu masaya gittim ve masaya asayla hafifçe vurdum, hologramın kaybolması için. Ardından gidip gözlerimin kısılmasına sebep olacak perdeleri açtım, içeriye güneş girmesi iyiydi. Arkamı döndüğümde sınıf boşalmaya başlamıştı bile. Bana bakanların hepsine teker teker gülümsedim ve hepsinin çıkmasını bekledim. Çıktıklarında da kapıyı kapattım ve kilitledim...
RP Out: Son rp'leriniz yapın. YArın akşam konuyu kilitleyeceğim, ona göre ^^
| |
| | | Zamiel Nagao Slytherin 4. Sinif
Mesaj Sayısı : 394 Kayıt tarihi : 12/01/11 Yaş : 34 Nerden : Lands of the Crossed
Karakter Sayfası Para: (100/1000) Karakter Özellikleri: Siyah saçlı. Rp Yaşı: 14
| Konu: Geri: I. Dönem Astronomi Dersi C.tesi Şub. 05, 2011 3:29 pm | |
| Sevilince istemsiz gülümsemesiyle Zamiel;
"Eheh sanırım aldım. ." dedi. Ki novaların gücünü biliyordu sadece bilen birinden tekrar duymak istemişti. . Ama güneşin en küçüklerden olduğunu bilmiyordu, demek aşağı yukarı 50 kat daha büyüğü vardı. "Ah lord benim etkilemekten hiç vazgeçmeyeceksin değil mi?" diye geçirdi aklından ve aklına ikinci bir soru geldi. Ama bunu sorup profesörü yormamayı yeğlerdi ki zaten çıkış zamanıda gelmişti. . | |
| | | | I. Dönem Astronomi Dersi | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |