|
| 1. Donem Iksir Dersi - Yanik Iksiri | |
|
+9Xizan Phoenix Emilienne Molyneux Andrea O'Conner Suerte Yanez Harry Diggory Charlotte Woods Zamiel Nagao Eloise de La Valliere Hestia Petrasova 13 posters | |
Yazar | Mesaj |
---|
Hestia Petrasova Yönetici İksir Profesörü Slytherin Bina Sorumlusu
Mesaj Sayısı : 244 Kayıt tarihi : 11/01/11 Nerden : Ukrayna İş/Hobiler : Iksir Ogretmeni Lakap : Iksirci
Karakter Sayfası Para: (600/1000) Karakter Özellikleri: Rp Yaşı:
| Konu: 1. Donem Iksir Dersi - Yanik Iksiri Salı Ocak 18, 2011 6:25 pm | |
| Konunun ilk mesajı :
--- Baslik 1 hafta acik kalacak, bir hafta icinde derse katildiniz katildiniz, katilmadiniz siki tuttunuz. ---
4 gundur olanlar yuzunden biraz yorgun hissediyordum, zindanlardaki sinifimda sandalyeme oturmus ogrencilerin girmesini bekliyordum. Hepsi tamamlaninca ve en sonunda kiclarini siralarina yerlestirdiklerinde ayaga kalkip kendimi comezler icin tanittim.
-Ben Hestia Petrasova, iksir profesorunuz ve Slytherin bina baskaninizim, 2 yildir okulda gorev yapiyorum, ogrencilerimin disiplinli olmasini beklerim, laubalilige hic tahammulum yoktur ve kendi grubum olsun veya olmasin cok pis not kirarim. Ve tahammul edemedigim diger seyse ogrencimin anlamadigi kisimlari sormaktan cekinip malzemelerimi bok etmesidir, anlamadiginiz birsey varsa soracaksiniz!
Kendimi tanitirken zindanda siralarin arasinda volta atiyordum, konusmami bitirene kadar sinifta bir tur etmis ve tekrar masama donmustum, sinifi soyle bir suzdum ve tekrar konusmaya basladim.
-Sanirim anlasilmayan birsey yok bu konuda, oyleyse ilk dersimize geciyorum, siz comezlerim, ilk iksir dersinizde "Yanik Iksiri" uretmeyi ogreneceksiniz.
Cumlemin sonuna dogru masamin arkasindaki pis kara tahtaya dogru hizli hizli yurumeye baslamistim, bir tebesir kapip agresifce malzemeleri ve talimatlari yazmaya basladim;
-Kazani icindeki sivi kirmiziya donusene kadar isitin -Kirmiziya dondukten sonra yesile donmesini de bekleyin -Otibiksolucan sumugunu dokun -Turuncuya donene kadar kaynatin -Kurutulmus isirganotlarini katip iksir yesile donene kadar karistirin -Maviye donmesini bekleyin -Ezilmis yilandisini katip iksir pembeye donusene kadar karistirin
Talimatlari yazarken bir yandan da bagirarak sinifa acikliyordum, onemli bir basamaga gelmistim ve sesimi dikkat cekmek icin daha da cartlattim
-Kirpidikenleri eklemeden once kazani atesten alin yoksa kazaniniz erimeye baslar ve ciddi yaniklar olusturur -Yani kas yapayim derken goz cikarirsiniz -Kirpidikenleri ekledikten sonra turuncuya donene kadar karistirin -Haslanmis boynuzlusumuklu bocekleri katip iksir turkuaza donene kadar karistirin -Ve son olarak, iksir kirmiziya donene kadar kaynatin.
Yazmaktan kollarim yoruldu, zaten genel olarak yorgundum, kendimi sandalyeme atip konusmaya devam ettim.
-Mufredatin ilk iksiri olan Yanik Iksiri adindan da anlayacaginiz gibi yaniklari iyilestirmeye yarar, talimatlari dogru uyguladiginizda, kirmizi renkli bir iksir elde edeceksiniz. Masalarinizin uzerinde kazanlariniz ve malzemeleriniz var, ikiserli gruplar halinde calisabilirsiniz, ve dedigim gibi, malzemelerimi heba etmek yerine anlamaginiz kismi bana soracaksiniz!
| |
| | |
Yazar | Mesaj |
---|
Zamiel Nagao Slytherin 4. Sinif
Mesaj Sayısı : 394 Kayıt tarihi : 12/01/11 Yaş : 34 Nerden : Lands of the Crossed
Karakter Sayfası Para: (100/1000) Karakter Özellikleri: Siyah saçlı. Rp Yaşı: 14
| Konu: Geri: 1. Donem Iksir Dersi - Yanik Iksiri Paz Ocak 23, 2011 9:57 pm | |
| Justin adlı garip karakterin sınıfta yaptığı amaçsız hareketleri izleyip kendi çapımda uyuz oldum. . Böyle karakterler neden ve nasıl dünyaya gelirdi bilmiyordu ama çok gereksiz varlıklar olduklarını gözü kapalı itiraf edebilirdi. İsterse kralı gelsin gene bu sözleri söylemekte kararlıydı. .
Tam bunları düşündüğü sırada ufak bir ürperti ve izlenme hissi benliğine giriş yaptı.
"Biri beni mi çağırdı ?" Hafif yüksek sesle söylemişti bunu sanki izleyen biri varmışcasına bir hisse kapılarak. | |
| | | Holden S. Rochester Ravenclaw 2. Sınıf
Mesaj Sayısı : 22 Kayıt tarihi : 14/01/11 Nerden : İngiltere İş/Hobiler : Çello, Sanatsal faaliyetler, Felsefe birde sevdiği insanları kızdırmak!
Karakter Sayfası Para: (1000/1000) Karakter Özellikleri: Alaycı,küstah, sivri dilli,kibirli fakat şirin . Cilveli ve oldukçada çekici. Ayrıca insanı çıldırtacak derecede umursamazdır! Rp Yaşı:
| Konu: Geri: 1. Donem Iksir Dersi - Yanik Iksiri Ptsi Ocak 24, 2011 12:58 pm | |
| Okula başladığı ilk günden beri derslerin pek çoğuya arası hep kötüydü. Bu çokta ilginç birşey sayılmazdı hani, derslere seve seve giren öğrencilerin sayısı bir elin parmaklarını geçmezdi,fakat yinede Holden zaman zaman durup Ravenclaw a nasıl kabul edilmiş olduğunu şöyle bir sorguluyordu. Herhalde yüksek notlar aldığı, zeki ve entelektüel bir çocuk olduğu için Hufflepuf a gitmekten kurtulup, Rawenclaw a kapak atabilmişti-aksi olsa hapı yutmuştu ya- hoş sınıf arkadaşı Justin i gördükçe kendi döneminde, seçmen şapka da bir bug olduğunu aklına getirmiyorda değildi. Herneyse, hayal ettiği o Doktor Frankenstein vari helezon boruları bulamasada iksir gerçekten sevdiği az sayıdaki derslerden biriydi. Temel konuları ilgiyle dinlerken, Profesör ileride az buçuk bir şey simyaya da bulaşır diye umuyor ve bu düşünce O nu çok heyecanlandırıyor, şans eseri zamanında yetiştiği senenin bu ilk iksir dersini daha da fazla merak etmesine sebep oluyordu. Geçip genelde oturduğu yere yerleştikten sonra içeriyi şöyle kısaca bir gözden geçirdi. Zindan her zamanki gibi korkutucu ve karanlık görünüyordu yine. Etraf tanıdık yüzlerin arasına dağılmış birinci sınıf öğrencileriyle doluydu, geceleri Bayan Hyde a dönüştüğüne inandığı- haha aslında Bay Petrasova yı Doktor Jekyll a Bayan Petrasova yı ise Mr Hyde a benzetiyordu ama bunu dile getirse profesör çok kızardı herhalde oysa Holden a göre çok sevimli bir benzerlikti- Bayan Petrasova ise henüz kendini onlara tanıtmakla meşguldü. Muhtemelen daha ilk günden büyük bir kısmını korkutup, dersten soğutmuştu fakat alıştıkça profesörü seveceklerinden emindi. Gerçekten! Tanışma merasimi bitince önce tahtada yazanları dikkatlice not aldı, sonra malzemelerini sırasının üzerine dizdi. Tam da işe koyulmak üzereyken daha önce diğer Profesör Petrasova nın yüzgeçli çılgın dersinde gördüğü Gryffindor luyu farketmişti. Kız, yakınında bir yerlerde tek başına oturmuş kendi kendine konuşuyor ve fazla hoşnut görünmüyordu. Kendiside henüz bir eş bulmamış olduğundan ihtiyacı varsa eğer O na yardımcı olabilirdi. Sırasının ucuna doğru kayarak sesini fazla yükseltmeden tatlı tatlı seslendi ''Yardıma ihtiyaç var mıı?'' | |
| | | Emilienne Molyneux Gryffindor 2. Sınıf
Karakter Sayfası Para: (1000/1000) Karakter Özellikleri: Rp Yaşı:
| Konu: Geri: 1. Donem Iksir Dersi - Yanik Iksiri Ptsi Ocak 24, 2011 4:03 pm | |
| ...ve inanmayanlar tufanda helak olur. Profesör Perasova'nın sözleriyle derisinin kıymıl kıymıl -artık o neyse- olduğuna yemin edebilirdi. Emindi; kadın onu tatlı sözlerle azarlarken hem yanmış, hem boğulmuş, hem ezilmişti. Bu da bir büyüydü değil mi?! Kulağında bir gıdıklanma oluşturan bu sözlerin ardından eski haline dönebildiğinde "Isırganotu... tamam..." diye mırıldanıp malzemelerinden ısırganotunu aldığı gibi attı kazanına. Aldığı zaman bile işaret ve baş parmağıyla pis kokan bir numuneymiş gibi tutmuştu. Dostlukları pek iyi değildi, evet. Demek yine karıştıracaktı şimdi... Bu dersin sonunda kolunun kopma aşamasına geleceğini düşünmeye başlamıştı. Hayır, tüyleri ciddi ciddi hizaya alıp hazırola sokan bir profesör varsa iksir karıştırmaktan kopan kollar da olasıydı burada. Evet, olanaklı... Karıştırdıkça hipnoz oluyormuş gibi mıyışıyordu; gözlerini karıştırıcıdan bir an bile ayırmamış, her dönüşünde gözleri de kendi halinde dönmüştü öylece aşağı yukarı... Sonunda sıvı renk değiştirmeye başlayınca derin bir nefes verdi. Gerçi biraz... Petrol yeşilini andırıyordu ama... Onu da iksirin sonraki basamağına vermişti canım. Maviden sonra ezilmiş yılandişini de attı içine ve evet çoğunu halletmiş sayılabilirdi. Karıştırma işine de git gide eli alışıyordu zaten. O kadar da yaygaraya gerek yoktu demek... Daha aheste karıştırırken kazanı aynı ahestelikle uzandı kirpidikenlerine uzandı. Tam kazana atacaktı ki- "HA?!" diye bağırıp hizle çekti elini kazandan. Evet, talimatlardaki ilk uzun cümlenin devamını okumaya üşenmişti. Haliyle az kalsın fena bir hata yapacakken son anda gözünün takılmasıyla kurtulmuştu. Derin bir nefes verip kazanı ateşten aldı. "Gözler kurtuldu kom'tanım!" dedi kendi kendine selam vererek. Kirpidikenlerini bu sefer daha gönül rahatlığıyla attı kazanına. "Pembeden turuncu çıkarttığına göre bu kirpidikeni pek ala bir şey olmalı... Evet. Kutsanmıştır canım. Her eve lazım, he?" | |
| | | Stanley Plague Slytherin 2. sınıf
Mesaj Sayısı : 103 Kayıt tarihi : 12/01/11 Yaş : 30 Nerden : Neverland Yetimhanesi İş/Hobiler : Koleksiyonculuk Lakap : Stan,BiBi,Zombi
Karakter Sayfası Para: (100/1000) Karakter Özellikleri: Karmaşık kafalıdır.Anlaşılamaz biri. Rp Yaşı:
| Konu: Geri: 1. Donem Iksir Dersi - Yanik Iksiri Ptsi Ocak 24, 2011 5:24 pm | |
| İksirle işim bittikten sonra Zamiel'e gizlice göz attım. Justin adlı zatın hareketinden rahatsız olmuş gibiydi.Buna rağmen soğukkanlılığını koruyordu.Justin'in "sosyetimsel" ve "artistimsi" hareketi beni de uyuz etmişti...Ama Zamiel?Gerçekten hayran olunabilcek biriydi.Malesef ki erkeğim.Uzun bir süre onu izlemek ve davranışlarını incelemek isterdim.Kim bilir belki ileride sigarasından bile ikram edebilirdi? Peh hayaller güzel şeyler ama şimdilik bunları düşünmeye gerek yok.İksirin durumu kafamı karıştırıyordu.Acaba hocanın dediği gibi olmuş muydu? Ve şu Zamiel...Acaba ona yakınlaşsam mı? En iyisi onun gelmesini bekleyim.Beklenmedik bir terslenme sinirimi bozabilir. "Tik tak tik tak..." Ah şu bozuk saat hiç durmayacak mı? | |
| | | Hestia Petrasova Yönetici İksir Profesörü Slytherin Bina Sorumlusu
Mesaj Sayısı : 244 Kayıt tarihi : 11/01/11 Nerden : Ukrayna İş/Hobiler : Iksir Ogretmeni Lakap : Iksirci
Karakter Sayfası Para: (600/1000) Karakter Özellikleri: Rp Yaşı:
| Konu: Geri: 1. Donem Iksir Dersi - Yanik Iksiri Salı Ocak 25, 2011 6:55 pm | |
| Justin diye bi tip once etrafina kizlari topladi, sonra da ogrencileri aldi gitti. Her neyse, gereksiz bi tipti zaten.
Emilienne ve Cassie adinda iki gryffindorlu kiz iksirlerini basariyla bitirmisti, sanirim bu yil dersimin gozdeleri bu iki kiz olacakti. -Bayan Quatra, bir dahaki sefere gevezelik yaparak kazaninizin kafasini sisirmezseniz eminim sonunda tam istedigim renkte bir iksir elde edeceksiniz. Her neyse, bu iki ogrenci icin Gryffindor'a 20 puan! Turunculu tiplerden bir alkis koptu. Ama fazla uzun surmedi bu alkis, aslinda alkislar kahkahaya donustu. Cunku eldivenlerimi cikarip Charlotte'un kafasina tekrar gecirmistim. -Naptigini gordum, yaptigin iksiri icirmemi ister misin sana? Bir dahaki sefere yine tukururken veya sacma sapan isler yaparken gorursem kazani kafana gecirip ustune otururum!
Eloise ve Zamiel'in oldugu tarafa yurudum. Iksire ve kalan malzemelere soyle bir baktim. Dogru gidiyorlardi ama yetistirememislerdi. Elimi karistiriciya attim ve gene o cartlak sesimle iksirin yapimini son bir kez, bu sefer kendim uygulayarak gosterdim. -Bir dahaki sefere biraz daha hizli olun ikiniz, ve Bay Stanley, neden butun ders boyunca Zamiel'i izlemekle mesgul oldugunuzu ogrenebilir miyim? Lutfen gitmeden once o hic dokunmadiginiz malzemeleri dolabima geri koyun. Bay Harry, siz de ayni sekilde. Biraz duraksadiktan sonra devam ettim. -Bu dersin sonuna geldik. Bir sonraki derse yoklama alarak baslayacagim ve sozluye tabi tutulacaksiniz, simdi, cenenizi kapali tutarak yavasca zindanimdan cikin.
RP OUT
Yarin kapatiyorum dersi, son rplerinizi yapin, piclik yapmayin kirarim puaninizi.
| |
| | | Zamiel Nagao Slytherin 4. Sinif
Mesaj Sayısı : 394 Kayıt tarihi : 12/01/11 Yaş : 34 Nerden : Lands of the Crossed
Karakter Sayfası Para: (100/1000) Karakter Özellikleri: Siyah saçlı. Rp Yaşı: 14
| Konu: Geri: 1. Donem Iksir Dersi - Yanik Iksiri Salı Ocak 25, 2011 7:46 pm | |
| Tam yerine döndüğü sırada sıralarına yaklaşan profesör hestia dikkatini çekmiştir sakince madam'ın el attığı iksirin olmasını sakince izleyip işi bitince ekler;
"Biliyorsunuz profesör dersin çoğunda iksirden etkilenen arkadaşımla uğraşıyordum. Ama merak etmeyin bir daha olmaz." | |
| | | Holden S. Rochester Ravenclaw 2. Sınıf
Mesaj Sayısı : 22 Kayıt tarihi : 14/01/11 Nerden : İngiltere İş/Hobiler : Çello, Sanatsal faaliyetler, Felsefe birde sevdiği insanları kızdırmak!
Karakter Sayfası Para: (1000/1000) Karakter Özellikleri: Alaycı,küstah, sivri dilli,kibirli fakat şirin . Cilveli ve oldukçada çekici. Ayrıca insanı çıldırtacak derecede umursamazdır! Rp Yaşı:
| Konu: Geri: 1. Donem Iksir Dersi - Yanik Iksiri Çarş. Ocak 26, 2011 11:03 am | |
| Görünüşe bakılırsa Gryffindor lu kızın durumunu yanlış anlamıştı. Profesör onlara yorum yaparken, hiç vakit kaybetmeden önüne döndü bir an önce işe koyulsa iyi olacaktı. Alacağı notun düşük olması endişesinden değil Bayan Petrasova yla uğraşmak istemediğinden, kadının tepesini attırırsa başına gelecekleri biliyordu. En düşük ihtimalle paparayı yerdi, hiç te çene dinleyecek havasında değildi şimdi. Neyseki kazanı önceden ateşe koymuştuda, içerisindeki ilginç sıvı en azından kırmızı rengini almıştı, biraz daha bekleyerek kırmızının, yeşile dönüşünü izledi. Şimdi, sıra şu iğrenç Otibiksolucan sümüğünü boşaltmaya gelmişti, yüzünü buruşturarak malzemenin bulunduğu kabı dengesini bozmamaya çalışarak ucundan tutup kazanın içine döndü. Ortaya çıkacak görüntünün ya da karışımın yayacağı kokunun muhteşem olacağından pek emin değildi bu yüzden manzara hakkında birşey yapamayacak olsada nefes almamaya gayret ediyordu. İksir bu defa turuncu bir renk alınca tahtada yazdığı üzere kurutulmuş ısırganotlarını ekleyiverdi sonrada karıştırmaya koyuldu. Güçlü kuvvetli bir çocuk olmadığı için fiziksel bir efor sarfetmesini gerektiren aktiveler O nu çok çabuk yoruyordu. İksirin rengini yeşile dönüştürene kadar nasıl da ağrımıştı o narin beyaz kolları. Gelgelelim, dersi sevdiği için halinden şikayetçi olmuyordu hem nasılsa karışım maviye dönene kadar dinlenmeye vakti olacaktı. Keşke birde rengin değişmesini beklerken kös kös oturmak yerine yandakiyle falan laflama lüksleri olsaydı...Bu arada istediği değişim nihayet gerçekleşmişti. İşte bir karıştırma seansı daha! Otibiksolucan sümüğünden boşalan kabın hemen bitişiğinde duran ezimiş yılan dişini eklemeyi unutmadan işe koyuldu. İksir nihayet pembeye döndüğünde-Ne kadarda şirin- nihayet iksirin önemli bir kısmını bitirmiş oluyordu. Ellerini yakmamaya özen göstererek ateşten aldığı kazanını masasının üstüne, malzemelerini rastgele iteleyerek açtığı yeterli ebatlardaki boş bir alana bıraktı. Kazan ufak görünüyordu fakat içindeki malzemeyle birlikte iyicene ağırlaşmıştı. Ellerini beline yerleştirip başınıda hafifçe eğerek kirpi dikenlerine uzun uzun baktı, düşünceli olduğunu vurgularcasına mermer beyazı, pürüzsüz teninde bir parça renk taşıyan dudakları hariç tek parçası, pembe yanaklarını şişirmişti. Yanmaktan dikkatli davranarak kurtardığı parmaklarını, herhangi bir batma olasılığına karşı maksimum düzeyde korumak için ne gibi bir önlem alabileceğini düşünüyordu. Pozisyonunu bozmadan burnunun ucuna hafifçe dokundu, dalmıştı...Bir anda vaktinin gittikçe daralmakta olduğunu hatırlayarak irkildi ve dikenleri, temasını mümkün olduğunca kısa tutmaya çalışarak kazanının içine attı, turuncuya dönene kadar bir kez daha karıştıp, şu hallerine karşı derinden bir acıma hissettiği zavallı boynuzlusumuklu bocekleri kazana attı. Tekrar karıştırıp, turkuaz rengini elde edince kazanı ateşe yerleştirdi. Sıvı nihayet ilk rengi olan kırmızıya dönünce Yanık iksirini başarıyla tamamladığını anlamıştı... | |
| | | | 1. Donem Iksir Dersi - Yanik Iksiri | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |